Автор: admin
Публикувано на: 21.09.2010 11:16:28

Рейтинг:

Vilner
Chevrolet Camaro безспорно е един от най-красивите мускулести модели и съвсем заслужено спечели първо място в САЩ за най-добър дизайн на спортен автомобил, но вътрешността на возилото не може да се похвали със същото по простата причина, че американците никога не са били добри в интериорното оформление.

Когато в края на 2009г. Атанас Вилнер, собственик на дизайнерското ателие Vilner, вкарва в България първото Camaro модел 2010, той е твърдо решен да доближи интериора на своя автомобил по лукс и усещане до тези на европейските легенди Aston Martin, Bentley и Ferrari.

Както преди всеки проект, Наско събира екипа си, за да обсъдят идеите, изберат материалите и цветовете, и определят акцентите. След това, готовата идея се визуализира в проект, изработен от дизайнера на студиото. Целият креативен процес протича по същия начин както в големите тунинг фирми.

Интериорът на въпросното Camaro е напълно променен, като буквално няма непипнато място. За неговото оформление са използвани сиво-кафяв набук и кафява състарена напа, като с първия материал са облечени таблото, корите на вратите, таванът, вътрешните части на седалките и барчето, а вторият е използван като акцент. Всичко е обшито със светло сив конец, а цялата комбинация напомня на първото Camaro от 60-те години.

Подобренията по интериора на автомобила обаче съвсем не свършват дотук. Купето е допълнително шумоизолирано, а пластмасовите детайли са хромирани. Освен това, стандартният за модела волан е индивидуализиран, като е променена не само визията, но и удобството му.

Макар и минимални, външният вид на Camaro също е претърпял промени. Той е получил 20-инчови джанти, а халогените са трансформирани в диодни светлини, които менят конфигурацията си на осветяване. Това е и първият екземпляр от този модел в света, който е оборудван с 8-бутални спирачни апарати.

По отношение на 3.6-литровия V6 двигател не са извършени никакви подобрения, като той продължава да доставя мощност от 310к.с. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия, предаваща задвижването към задните колела. По данни на GM, с него автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.9сек., а максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

Когато завършва проекта си, екипът на Vilner решава да наеме професионален фотограф, който да заснеме автомобила, за да публикува снимките в международния форум на модела Camaro5.com. Рейтингът му там започва постоянно да расте, докато един ден дизайнерското студио получава първото си международно признание - доработеният от него автомобил грейва на първа страница в сайта.

В последствие Атанас Вилнер е обсипан с изкусителни предложения за работа от цял свят и дори от една от най-известните тунинг компании. Той обаче избира да остане в България и да продължи да развива своето дизайнерско ателие и да доказва на скептиците, че и в нашата страна могат да се създават уникални продукти с качество на световно ниво.

„ВИЛНЕР” ЕООД е създадено през 1996г., а от 2010г. марката Vilner вече е патентована. Фирмата залага на високо качество и професионализъм, като се стреми да бъде различна от другите и сама си е вдигнала летвата, за да е конкурентноспособна. Услугите, които предлага са дизайн на интериорно обзавеждане на автомобили и сгради, допълнително обезшумяване на купето, диодни осветления, дизайнерски решения с карбон, пиано лак и алуминий, озвучаване и мултимедии за автомобили, обличане на детски столчета за кола с кожа, индивидуална изработка на телефони Vertu и др. Политиката на фирмата е да изготвя предварително дизайн на проекта, за да може клиентът да види как ще изглежда той и едва след неговото одобрение се започва работа.

За повече информация: www.vilner.eu

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg